iRepair Centre blogs

12 tips die ervoor zorgen dat je batterij van je telefoon langer meegaat

×
Ga terug naar het overzicht

12 tips die ervoor zorgen dat je batterij van je telefoon langer meegaat

Na verloop van tijd zal je batterij minder lang meegaan nadat je hem hebt opgeladen. De batterij zal op langere termijn minder presteren dan voorheen.  Dit komt omdat je telefoon veel te voorduren heeft als je het toestel veel gebruikt. Door middel van onderstaande 12 tips kun je de veroudering van je toestel verminderen:

12 tips die ervoor zorgen dat je batterij van je telefoon langer meegaat

1. Helderheid

Wanneer je jouw helderheid op 100 procent hebt staan, verbruikt je toestel erg veel energie, al helemaal als je een groot scherm hebt met een hoge resolutie. Door je helderheid lager te zetten, verbruikt je smartphone aanzienlijk minder energie.

Dit kan je als volgt instellen:
Instellingen > beeldschermen en helderheid > felheid/helderheid

2. Automatische helderheid

Daarnaast kan het zo zijn dat je scherm zich automatisch aanpast aan het omgevingslicht zodat kleuren er hetzelfde uitzien in verschillende situaties. Erg handig, maar minder goed voor je batterij.

Dit kan je als volgt instellen:
Instellingen > beeldschermen en helderheid > weergave > automatisch

3. Darkmodus

Tegenwoordig is er ook een donkere modus op je smartphone te vinden die energie bespaart: de ‘darkmodus’. Dit geldt alleen voor de nieuwere smartphones met de techniek Oled (organic light-emitting diode). Bij deze techniek wordt elke pixel apart opgelicht. Om zwart te tonen, gaat dat licht uit en wordt de accu gespaard.

Dit kan je als volgt instellen:
Instellingen > beeldschermen en helderheid > weergave > donker

4. Automatische updates

Het kan zijn dat je smartphone automatische updates ophaalt en bijwerkt. Wanneer jouw smartphone updates uitvoert via mobiele data, verbruikt dit meer energie dan wanneer je thuis op de wifi de updates ophaalt.

Dit kan je als volgt instellen:
Instellingen > App store/ play store > mobiele data > automatische downloads

5. Notificaties

Telkens wanneer je notificaties binnenkrijgt op je mobiel, licht je scherm even op. Als je dagelijks veel notificaties binnenkrijgt, gaat je scherm voortdurend aan wat veel energie verbruikt.

Dit kan je als volgt instellen:
Instellingen > berichtgeving > meldingsstijl> klik een app aan > meldingen van je toegangsscherm uitzetten

6. Wifi, bluetooth en mobiele data

Heb je altijd je wifi, bluetooth en mobiele data aan staan terwijl je met je studie of werk bezig bent? Eigenlijk hartstikke zonde van de energie, tenzij je natuurlijk bereikbaar moet blijven. Je wifi, 3G of 4G vereisen veel van je batterij, dus wanneer je geen internet nodig hebt, schakel dan tijdelijk deze functies uit en zet bijvoorbeeld je vliegtuigstand aan.

Dit kan je als volgt instellen:
Instellingen > wifi uitzetten > mobiele netwerk uitzetten> vliegtuigstand aanzetten

7. Telefoon opladen

Voorheen was het slim om je smartphone helemaal leeg te trekken en dan weer in één keer op te laden tot 100 procent. Omdat de telefoons van vroeger van nikkel zijn gemaakt was dat het beste voor de accu. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing omdat er nu lithium accu’s worden gebruikt. Nu kan je je batterij het beste opladen als er nog 30 of 40 procent batterij beschikbaar is. Houd daarnaast de lading altijd tussen de 40 en de 80 procent en gebruik een originele lader.

8. Apps en opslag

Hoe meer apps er zijn geopend, hoe meer batterij er wordt verbruikt. Controleer dagelijks hoeveel apps je open hebt staan en swipe de apps die je niet meer gebruikt weg. Daarnaast is het ook handig om je opslag op te schonen en de apps die helemaal niet meer wilt gebruiken te verwijderen.

9. Energiebesparingsmodus

Schakel je accubesparingsmodus in om achtergrondactiviteiten zoals downloads en e-mails ophalen tijdelijk te verminderen totdat je jouw mobiel weer kunt opladen.

Dit kan je als volgt instellen:
Instellingen > batterij > energiebesparingsmodus

10. Batterijgebruik

Tot slot, is het handig om te kijken wat de grote energie boosdoeners zijn. Dit kan je achterhalen bij je instellingen onder het kopje batterij. Hier kan je zien wat je batterijgebruik is per app.

Dit kan je als volgt instellen:
Instellingen > batterij > batterijgebruik per app

11. Batterijconditie

Daarnaast kan je de batterijconditie controleren. Je batterijconditie wordt gemeten in vergelijking met toen de batterij nieuw was. Een lage capaciteit kan tot gevolg hebben dat de batterij sneller opnieuw opgeladen moet worden.

Dit kan je als volgt instellen:
Instellingen > batterij > batterijconditie

12. Telefoonreparatie

Helpen deze tips niet voldoende en is je batterijconditie zo laag dat je telefoon al na een halve dag leeg is, dan helpen wij jou graag bij jouw batterijproblemen. We constateren wat er aan de hand is om je telefoon snel en vakkundig te repareren, zodat je je telefoon niet lang hoeft te missen.

Bekijk alle telefoonreparaties Ga terug naar het overzicht
Onze tijden:
Ma: 12:00 – 18:00
Di t/m vr: 10:00 – 18:00
Zaterdag: 09:00 – 13:00
Zondag Gesloten
Waarom iRepairCentre.nl
Smartphones, Tablets en Computers
Verzenden door heel Nederland
Haal- & Brengservice
Hulp op afstand
Contactdetails
036 – 30 00 561
[email protected]
Grootzeil 4
3891 KH Zeewolde

Greep uit onze reviews

Meer dan 10 jaar ervaring

Meer dan 10 jaar ervaring

Bent u op zoek naar een professionele reparateur van uw smartphone, tablet, laptop of computer? Wij heten u van harte welkom in onze winkel in Zeewolde. We werken alleen met hoogwaardige materialen. Enkele van de merken waar wij mee werken zijn Huawei, Samsung, Google phone, Apple, Windows, Nokia, HTC, LG, Motorola en OnePlus. Bent u al bekend met onze Breng- en haalservice? Binnen een dagdeel is uw toestel opgehaald en weer teruggebracht. Interesse?

Neem contact op