iRepair Centre blogs

Refurbished smartphones, tablets en laptops – goedkoop of duurkoop?

×
Ga terug naar het overzicht

Refurbished smartphones, tablets en laptops – goedkoop of duurkoop?

Refurbished producten zijn een goede uitkomst voor mensen die niet de hoofdprijs willen betalen. En dat zijn veel mensen, want de verkoop van refurbished apparatuur is de laatste jaren flink toegenomen. Het klinkt aantrekkelijk, een opgeknapte iPhone voor veel minder geld – maar waar moet je op letten zodat jouw goedkope vangst geen duurkoop wordt?

Wat is dat precies, refurbished?

Letterlijk vertaald betekent refurbished ‘gerenoveerd’. Het gaat om een apparaat wat al eens eerder is gebruikt, maar is opgeknapt zodat deze kan worden doorverkocht. De geschiedenis van het apparaat kan verschillen: soms zijn het voorraadoverschotten of showroommodellen, soms is het voor persoonlijk gebruik

 1. Voordelen van een refurbished apparaat
  Een refurbished apparaat kan je veel geld besparen. De prijs van een refurbished apparaat valt vaak tussen tweedehands en de nieuwprijs in.
 2. Geen vaste kosten. doordat je een los toestel koopt, zit je niet vast aan een torenhoog tarieven. Je kan bijvoorbeeld een SimOnly abbonnement kiezen en maandelijks veel geld besparen.
 3. Geen Bureau Krediet Registratie (BKR). Sinds 1 mei 2017 word je geregistreerd wanneer je een smartphone boven de 250 euro koopt in combinatie met een abonnement. Zelfs bij een vrij goedkoop abonnement daalt de leencapaciteit voor een huis flink.
 4. Refurbished apparatuur is duurzaam, bespaart grondstoffen en is daarom beter voor het milieu!

Waar moet je op letten?

 1. Vergelijken, vergelijken, vergelijken. Kijk goed naar de prijzen van verschillende refurbished modellen. Staar je niet blind op de laagste prijs: vergelijk ook wat de winkel jou nog meer kan bieden! Zit er bijvoorbeeld een jaar garantie op jouw aankoop? Dat is mooi meegenomen!
 2. Kwaliteit van het apparaat. Veel te vaak krijgen wij verontruste mensen aan onze balie die ergens een smartphone of laptop op de kop hebben getikt. De toestellen crashen, batterijen gaan snel leeg gaan of apparaten reageren niet meer. Let goed op de staat van het toestel en ken jouw rechten wanneer het apparaat niet wordt geleverd zoals het werd aangeboden.
 3. Wie verkoopt het refurbished apparaat? Staat het bedrijf goed aangeschreven? Bekijk Google Reviews, contactgegevens en eventueel het keurmerk.

Wat doet iRepaircentre voor U?

 • iRepaircentre biedt alleen de jongste, minst gebruikte en schadevrije telefoons aan in onze Approved Selection.
 • De accu wordt altijd vervangen! Vaak worden refurbished modellen als ‘in goede staat’ aangeboden wanneer de batterij nog voor 80% werkt. Wij nemen hier geen genoegen mee. Bij iRepaircentre wordt de accu altijd vervangen.
 • Wij bieden standaard 1 jaar garantie (2 jaar garantie tegen een kleine meerprijs).
 • Met al uw vragen over uw toestel kan U bij ons terecht.
 • We leveren de beste beschermhoezen voor uw apparaat. Zo heeft u er nog langer plezier van!
 • Houdt uw scherm kras- en schadevrij met ClearPlex™: de op maat gemaakte screenprotector voor op ieder toestel. Het is een techniek waarbij zelfherstellende folie (nano technologie) met een gellaagje aan uw toestel wordt vastgezet.
Ga terug naar het overzicht
Onze tijden:
Ma: 12:00 – 18:00
Di t/m vr: 10:00 – 18:00
Zaterdag: 09:00 – 13:00
Zondag Gesloten
Waarom iRepairCentre.nl
Smartphones, Tablets en Computers
Verzenden door heel Nederland
Haal- & Brengservice
Hulp op afstand
Contactdetails
036 – 30 00 561
[email protected]
Grootzeil 4
3891 KH Zeewolde

Greep uit onze reviews

Meer dan 10 jaar ervaring

Meer dan 10 jaar ervaring

Bent u op zoek naar een professionele reparateur van uw smartphone, tablet, laptop of computer? Wij heten u van harte welkom in onze winkel in Zeewolde. We werken alleen met hoogwaardige materialen. Enkele van de merken waar wij mee werken zijn Huawei, Samsung, Google phone, Apple, Windows, Nokia, HTC, LG, Motorola en OnePlus. Bent u al bekend met onze Breng- en haalservice? Binnen een dagdeel is uw toestel opgehaald en weer teruggebracht. Interesse?

Neem contact op