iRepair Centre blogs

Telefoon valt uit door kou

×
Ga terug naar het overzicht

Telefoon valt uit door kou

Hoe kan het überhaupt dat je telefoon uitvalt door de kou en wat kun je eraan doen? Wij vertellen je hoe dit kan en delen tips zodat jij langer van je smartphone kan genieten in de koude dagen.

Je kent het wel, je bent gezellig met vrienden buiten aan het genieten van de sneeuw of het ijs en je wilt deze mooie momenten vastleggen met je telefoon. Na een aantal keer je smartphone gebruikt te hebben, merk je opeens op dat je scherm donkerder wordt of dat je batterij naar beneden keldert en op een gegeven moment uitvalt.

Maar waarom gaat je batterij zo snel leeg als het koud is?

Wanneer het kouder wordt, werkt je smartphone anders om de temperatuur te kunnen reguleren en kan het zo zijn dat je batterij sneller op raakt. Dit komt omdat de meeste moderne telefoons op een lithium-ion-batterij werken. Het kost je smartphone meer energie om goed te kunnen functioneren bij lagere temperaturen. Dat komt omdat de chemische reactie trager werkt als het koud is. De batterij heeft een negatieve en een positieve elektrode waartussen ionen bewegen. Zodra je jouw smartphone oplaadt bewegen de ionen van de positieve naar de negatieve kant van de batterij.

Welke problemen kan je tegenkomen bij welke temperatuur?

De temperatuur van je toestel mag eigenlijk niet onder het vriespunt komen. Je smartphone functioneert het beste tussen de 10 en de 30 graden Celsius.

  • Bij +10 graden wordt het scherm van je smartphone iets minder fel.
  • Bij -10 graden kan je smartphone al accuproblemen krijgen.
  • Bij -20 graden kan je smartphone uitvallen.
  • Bij -30 graden kan je smartphone lcd- en batterijproblemen krijgen.
  • Bij -40 graden en lager werkt je smartphone niet meer.

Wat kun je doen om bereikbaar te blijven tijdens te kou?

1. Je smartphone inpakken

Het belangrijkste advies is om je smartphone warm te houden. Berg je telefoon op in je jaszak of in je binnenzak zodat de batterij van je toestel opgewarmd wordt door je lichaam. Als het buiten sneeuwt of vriest en je hebt handschoenen mee, kun je jouw smartphone ook in je handschoenen stoppen.

2. Zet het toestel uit

Ga je een stuk wandelen op het ijs op en ben je niet van plan om je smartphone te gebruiken? Zorg ervoor dat je het toestel volledig uitschakelt. Ben je uitgewandeld? Wacht dan even voordat je weer op de aan-knop drukt. Laat het toestel eerst even wennen aan de warmte. Plotselinge veranderingen in de temperatuur kunnen namelijk blijvende schade veroorzaken.

3. Wacht met opladen

Is je batterij voor de zoveelste keer op? Zorg ervoor dat je smartphone iets is opgewarmd voordat je je smartphone oplaadt. Wanneer een ijskoude lithium-ion-batterij wordt opgeladen, kan dat namelijk al snel leiden tot capaciteitsverlies, wat niet goed is voor de levensduur van de batterij. Daarnaast zou je de instellingen kunnen aanpassen op je telefoon om minder energie te verbruiken en je accu te sparen. Bekijk dan deze 12 tips die ervoor zorgen dat je batterij van je telefoon langer meegaat.

4. Gebruik een telefoonhoesje

Een telefoonhoesje om je toestel zorgt ervoor dat je apparaat extra goed wordt beschermd, dus ook tegen de kou. De UAG-hoesjes zijn military grade, wat betekent dat het telefoonhoesje extreme kwaliteitstesten heeft doorstaan en zeker tegen een stootje zal kunnen. Ideaal voor extreme weersomstandigheden, zoals ijzel, sneeuw en vrieskou. Bij iRepairCentre hebben wij een ruim assortiment aan UAG-hoesjes. Kom bij ons langs in de winkel en wij helpen jou bij jouw keuze.

Helpen deze tips niet en heb je problemen met de batterij van je smartphone? Plan dan een afspraak in via onze website om de accu te vervangen of kom bij ons langs in de winkel.

Afspraak maken Ga terug naar het overzicht
Onze tijden:
Ma: 12:00 – 18:00
Di t/m vr: 10:00 – 18:00
Zaterdag: 09:00 – 13:00
Zondag Gesloten
Waarom iRepairCentre.nl
Smartphones, Tablets en Computers
Verzenden door heel Nederland
Haal- & Brengservice
Hulp op afstand
Contactdetails
036 – 30 00 561
[email protected]
Grootzeil 4
3891 KH Zeewolde

Greep uit onze reviews

Meer dan 10 jaar ervaring

Meer dan 10 jaar ervaring

Bent u op zoek naar een professionele reparateur van uw smartphone, tablet, laptop of computer? Wij heten u van harte welkom in onze winkel in Zeewolde. We werken alleen met hoogwaardige materialen. Enkele van de merken waar wij mee werken zijn Huawei, Samsung, Google phone, Apple, Windows, Nokia, HTC, LG, Motorola en OnePlus. Bent u al bekend met onze Breng- en haalservice? Binnen een dagdeel is uw toestel opgehaald en weer teruggebracht. Interesse?

Neem contact op